Запишете се за нашия бюлетин
При въпроси свържете се с нас: okeybg или 0877 11 99 10

За да сте във форма – пийте повече вода на ден!

За да сме във форма, трябва да пием по осем чаши на ден вода, според диетата ЗОНАТА


Виж тук Правила на диетата ЗОНАТА

              Диета според гликемичния индекс на храните

             Диета с масло от ленено семе

Приемът на повече вода е един от най-важните аспекти  в живота,  тъй като този начин на хранене ще накара тялото ви да превключи от изгарящ въглехидратите метаболизъм, към изгарящ мазнините метаболизъм. Това изгаряне на мазнини ще увеличи с повече от 50% нуждите от вода на тялото. Една от основните цели на Зоната е да намалява високите нива на инсулин, а точно това е хормонът, който не само, че не позволява освобождаването на складираните мазнини, а и задържа течностите в организма. Когато се храните в Зоната, нивата на инсулин ще се задържат в нормалните граници, което означава, че непрестанно ще трябва да възстановявате водата, която тялото ви вече няма да задържа.

Отделно, когато се храним   правилно,  поддържането на адекватната хидратация на клетките (повече от 65% от теглото ни е вода) е от изключителна важност, тъй като енергията се доставя от складираните телесни мазнини, а не от консумираните въглехидрати. И когато тези клетки не са добре хидратирани, не могат да бъдат много ефективни в образуването на химическа енергия, така наречената АТП енергия, която задвижва тялото ни. И когато клетките не са ефективни, и няма достатъчно от това химическо вещество, какво трябва да направим, за да си го набавим? Ще трябва да ядем повече. А когато сме добре хидратирани, няма да изпитваме глад и ще имаме достатъчно количество химическа енергия, нужна на тялото ни, за да функционира правилно.

Кои са първите, предупредителни симптоми на дехидратацията?

  • Пресъхнали уста и устни
  • Трудно концентриране
  • Умора
  • Учестен пулс
  • Главоболие
  • Замайване

 

И сега идва ред на главния въпрос: Колко вода трябва да пием-литър, литър и половина или два? Всъщност, истината е, че няма универсален начин за определяне на ежедневните нужди от вода, и отговорът на този въпрос зависи от много фактори: Теглото на първо място, начинът на хранене, физическата активност, температурата и влажността на въздуха, физическото състояние и много други.

Минималното количество вода, което Бари Сиърс препоръчва е около осем чаши на ден.

Вижте по колко вода на ден трябва да се пие според теглото на човека:

 

Какво се прави при обезводняване?

Не е задължително течностите да се приемат само чрез напитки. Над 90% е съдържанието на вода в дините, ягодите, доматите, целината, спанака, краставиците и броколито. Много висок процент вода съдържат също морковите, портокалите, ябълките, грахът, гроздето, пъпешите, картофите.

Следването на нормата за 8 чаши вода дневно най-вероятно не крие опасности, но не бива да се забравя, че индивидуалната нужда от течности се променя според обстоятелствата. Поемайте течности в разумни количества, а при горещини, физическо натоварване или болест внимавайте да не се обезводните.   

Отслабва ли се с пиене на вода?

И да, и не. Ако пиете вода преди и по време на ядене, ще се засищате по-лесно и това може да ви помогне да отслабнете. Също и ако утолявате жаждата си вместо с подсладените безалкохолни напитки с вода, която има нула калории. Но само увеличаването на приема на вода, без да намаляване на калориите, няма да стопи излишните килограми.

 

Коментари

Все още няма добавени коментари. Ти можеш да напишеш първия!

Трябва да сте влезнали в системата, за да оставяте коментари към офертите

FAQ

КАКВО  Е САЙТ ЗА ГРУПОВО ПАЗАРУВАНЕ?  Груповото пазаруване е сравнително нов  за България бизнес.    Той представлява онлайн закупуване на стоки или  услуги на по-ниска цена (най-малко 50%) под формата на ваучери.   КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРЕДСТАВЛЯВА...